English

* * * * *

FORTISSIMO FFelicia FF157

Page
Menu
News
Hjem > Teknik, vedligehold > Dæksudrustning

* * * * *

Dæksudrustning

mastefod, scepterfødder, ekstra klampe.

Scepterfødder er lavet i aluminium og scepter i rustfrit stål. Tilsyneladende har de aldrig været afmonteret og i min har har det ihvertfald ikke været muligt at få dem adskilt. De er derfor afmonteret helt og savet istykker. Korrosionen er ret voldsom, også så meget at scepterfoden revner og er styrkemæssig helt utilstrækkelig.

Bemærk at trykket fra korrosionen har været stort nok til at bule røret. Det er ret forståeligt at scepteret ikke kan løftes ud af foden.

 

Bemærk korrosionens tykkelse på den flis der er brækket løs.

Scpeterfødder og tilhørende rælingsliste samt klamper er lavet af Plastimo og derfor kan man muligvis finde danske forhandlere hos www.plastimo.com. En god bådudstyrsforretning bør kunne skaffe dem. Typen har været brugt på mange både (og især svenske) produceret i 80’erne. Den bruges ikke i dag på nye både, fordi både laves anderledes nu om dage.

De sælges hos Hjertmans i Sverige   www.hjertmans.se/webshop . Hvis dette link ikke fører dig til rette sted i deres katalog så bare søg på måntagfot plastimo – det er side 184 i kataloget.

Der findes også en rustfri udgave som passer til rælingslisten. Men hullet i den rustfrie passer ikke helt til alu-udgaven (5 mm skævt), det er vist ikke værre end at der normalt kan bores op og fyldes ud med fugemasse. Den rustfrie er stærkere end alu-version . Alu versionen har kun styrke når scepteret er sat helt i bund og fastholder skruen er spændt, hvilket gik uden vanskeligheder for mig. Korosionen har kun presset røret sammen i punkter. Diameteren er ikke blevet generelt mindre. De nye er med et plast hylster som hindrer fremtidig korrosion.

       


Til den normale fortøjning mellem pæle (problemet eksisterer ikke i de svenske Y-bomme) kan det være vanskeligt at holde båden på plads uden at krydse agterfortøjningerne. På grund af roret er det lidt vanskeligt på Fortissimoen. Derfor er der monteret en ekstra agter-klampe, der bruges som klyds eller fix-punkt i fortøjning. Montage (gennemboring og bolte med krydsfinerplade og RF-plade under) sker gennenmbåde dæks- og skrogsektion i massiv glasfiber, så den sidder ganske godt fast. Iøvrigt er den også et godt håndfæste når man skal op af badestigen.

Anker (se en større redegørelse hos Troldand)

Delta  eller alternativt Ultra-Anchor fra bryggtrygg.se

Bruce

 

Sidst opdate:
May 06, 2024, 18:52
« forrige top næste »
Page
Menu
News
Hjem Print Version Mailform Sitemap
151,163 visitors
253,292 page views
1.68 page views / visitor
English


Page
Menu
News
Nyeste opslag

Juli 2014

Site renovering pågår langsomt eftersom båden forlængst er solgt og nu sejler i Holland under tysk flag. Og er i 2020 flyttet ti Travemunde.

Følg Båten Anna, Fortissimo på vej jorden rundt.Seneste status er at båden nu er hjemme og sat til salg.

Se link på facebook og Anna egen hjemmeside

Båden Bull, også på langfærd,  er rapporteret sunken se SXK http://www.pakryss.se/langseglare-sjonk/

Andet opslag

Enter email-adress and Changedetection will notify it on page updates

privacy policy
 

Besked til andre om siden

Bookmark and Share


Other languages:
 


. bab.la language portal to be used for translations.
. Use Google translate for other language until multilanguage pages is ready, choose language.


website statistics

Genopstået

På grund af systemopdateringer kan den gamle site ikke bruges mere.

Fortissimo.dk er derfor genindstalleret og under renovering

nov-dec 2018


. .

. .


 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login