English

* * * * *

FORTISSIMO FFelicia FF157

Page
Menu
News

* * * * *

Cockpit

Instrumentkonsol, skødebro, rorpind, selvstyrer, bridge-dæk, sprayhood, højtalere osv.

 

Cockpit

Ny løjgang og andre ændringer

Instrumentkonsol

Da vi fik båden sad der instrumenter i skottet ved siden af nedgangen (tilsvarende kompasset). Deter ikke til at se dem fordi der altid er nogen i vejen i synsfeltet, og de generer når man sidder i op ad skottet (som desværre ikke er skråt). Da de gamle instrumenter gik istykker (eller rettere, da jeg blev træt af de visningsfejl de havde p.gr.a. alder) ville jeg have de nye placeret lidt bedre i en konsol over skydekappen. Den viste har jeg selv måttet lave, da jeg desværre ikke kunne finde og købe en standard for Fortissimo. Der er gjort ret primitivt ved at lave en pap-skabelon som er let at klippe til. På målene fra den laves en grov krydsfiner skabelon som høvles og slibes til jævne rundinger og derefter beklædes med glasfibermåtte og epoxy. Sluttelig spartles og slibes til den finish man ønsker, hvorefter jeg malede i gelcoat farven (det var nemmere at tone sig til farven i maling). Sluttelig skrues den fast  på en en eller anden måde, Jeg har sat den i alu-skinner så den kan afmonteres, men man kan også bare skrue den i eller lime den fast med SikaFlex eller Tec-7 (Tec-7 kan varmt anbefales, da tuben ikke hærder op som Sikaflex og iøvrigt er det ikke så krævende med tørre flader, virker faktisk under vand også. Prisen for at den ikke hærder i tuben, er at den heller ikke hæder smurt på store flader uden luft forbindelse). En mere almindelig og nemmere måde er lave skabelonen i styropor eller flamingo, som så beklædes med glasfiber, hvorefter skabelonen kan skrabes væk eller opløses med de farlige opløsningsmidler. Frontpladen bør dog være en krydsfinerplade så indtrumenter kan fæstes sikkert.

I konsollen har jeg placeret et Silva kompas som er lige netop stort nok (det er lidt et kompromis mellem den størrelse man ønsker og den plads der er til rådighed. Desuden er der monteret et Silva Sea Star lod-log instrument, en GPS-nav-repeater og to 12V udtag. I konsollen er også placeret GPS-antennen som dog ikke er synlig udefra. Inden 2008 udskiftes det højre 12V udtag med et Sea Star vindinstrument, formentlig detsidste der er solgt fra nyt, og skaffet med stor hjælpsomhed af Hjertmans.

Sprayhood

Billederne er mest med den gamle blå sprayhood, men  den er nu udskiftet med en beige fra Enars . Kan iøvrigt varmt anbefale Enars til andre Fortissimo ejere (og sikkert også til alle bådtyper, men min konkrete erfaring vedrører Fortissimo). Den blå sprayhood var efterhånden 25 år gammel og syningerne begyndte at være skrøbelige. Startede med at bestille en ny hos en lokal sejlmager, som nu er nedlagt og ophørt. Godt det samme. Det eneste jeg fik ud af henvendelsen var en masse besvær samt en ituskåret sprayhood. Den gamle var lavet af Enars, så istedet forespurgte jeg der og fik et tilbud baseret på samme model. Den nye blev leveret til til tiden, og alt passede simpelthen perfektt. Selv knapper og andre beslag. Og med plads til instrumentkonsol. Stor ros og tilfredshed.

Cocpittelt

Cockpit telt bruger vi stort set aldrig, men har et som dog er ret besværligt at have med at gøre. Skal det skiftes ud bliver det med bøjletypen, som Enars sikkert også kan levere. Ellers er der et norsk standard tel fra Alf Hansen, Flatåsen med to svenske forhandlere. Så iøvrigt en af regnvejrsdagene i Stege hyggelige havn i sommeren 2007 en tilsyneladende fiks variant uden stænger fra Wolff-Segel (omtales på hjemmesiden som type-B). Se også billedet herunder.

 

« forrige top næste »
Page
Menu
News
Hjem Print Version Mailform Sitemap
146,890 visitors
248,433 page views
1.69 page views / visitor
English


Page
Menu
News
Nyeste opslag

Juli 2014

Site renovering pågår langsomt eftersom båden forlængst er solgt og nu sejler i Holland under tysk flag. Og er i 2020 flyttet ti Travemunde.

Følg Båten Anna, Fortissimo på vej jorden rundt.Seneste status er at båden nu er hjemme og sat til salg.

Se link på facebook og Anna egen hjemmeside

Båden Bull, også på langfærd,  er rapporteret sunken se SXK http://www.pakryss.se/langseglare-sjonk/

Andet opslag

Enter email-adress and Changedetection will notify it on page updates

privacy policy
 

Besked til andre om siden

Bookmark and Share


Other languages:
 


. bab.la language portal to be used for translations.
. Use Google translate for other language until multilanguage pages is ready, choose language.


website statistics

Genopstået

På grund af systemopdateringer kan den gamle site ikke bruges mere.

Fortissimo.dk er derfor genindstalleret og under renovering

nov-dec 2018


. .

. .


 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login