English

* * * * *

FORTISSIMO FFelicia FF157

Page
Menu
News
Hjem > Diverse > Tursejlads og steder

* * * * *

Tursejlads og steder

Segla med s/y Ellen runt Östersjöns stränder. På ELLENnet hittar Du seglingsinformation kring Östersjöns stränder, hamnbeskrivningar, bilder, kultur, natur och historia. Kartor och praktiska tips och massor av länkar hittar Du också! Informationen för färd "I Österled" till det forna Östblocket ligger redan uppe. Hamnar från Viborg i Finska Viken till Polen i syd, er redan klara. Siden kan anbefales som nøgle til alle oplysninger om Baltic Sea. Mangler dog Four-Corners som også er en kapsejlads.

østersøen rundt fin humoristisk blog beretning fra dejleig tur af folk jeg slet ikke kender

På turen rundt i Østersøen kan man indhøste uvisnelig hæder ved at indtage et confluens point. Og hvad er så det kunne man fristes til at spørge ? Det er blot en af de sære besættelser af tal. Ethvert sted har en position, som alle med en GPS ved (i WGS 84 eller andet koordinat system) . Nogle positioner er heltal 0 grader bredde 0 grader længde som det markante nulpunkt. Men også 55.00 - 10.00 er et særligt sted. Disse heltals skæringspunkte kaldes confluense punkterne, og det registreres hvem der først har været på et nationalt confluense punkt. DE danske er besøgt, men der er endnu muligheder i Norge og Sverige, for ikke at tale om Island som den store udfordring. Hvis der nogensinde bliver en Fortissimo på et confluence punkt lover jeg at rydde forsiden på hjemmesiden til beretningen. Se mere på CONFLUENCE .

Havnene kan, som alle svenske havne, findes hos maringuiden eller den finske nordiske yachtklubber kan have lokale henvisninger til sejladsområder, ankerbøjer eller lignende (som for eksempel Kalix Skærgården. Det sikre er dog at kigge indenfor hos SXK (Kryssarklubben) i index for kredsene, - der findes mere af samme slags.

Angående søkortene findes der et flot alternativ og supplement i Stockholmområdet HYDROGRAPHICA som udgiver nyopmålte og meget præcise detailkort i 1:10.000. Iøvrigt har ophavsmændene Lars Granath og Jesper Sannel også medvirket i udgivelse af en sejlads- og havnelods for området.


 

Havneguide, også kaldet SSSC havneguide, med henvisninger og beskrivelser af mange nordiske havne.

Ny dansk havneguide John at Sea der når langt omkring i målet med at samle alt.

Se også NV-verlags havneguide på http://www.nv-portpilot.de med kobling til Google. 

På den svenske vestkyst (SXK framsidan) findes det blå Skagerak hvorom Sandpollen Sejl- og Spadser Club SSSC har gjort en fin privat hjemmeside kendt udenfor Norge, men bemærk at der på siden også findes en udmærket havneguide også med gode links til fx Koster. I vinterens løb eller inden turen startes, kan vejret i området tjekkes på Tjörn vejr.

Omkring Tjørn ( se Tjørn foto og de mange link) findes mange fine steder, især har vi fra første besøg hos Bjørn i Åstol røkeri haft Åstol (se havne web-camera) (evt samlet seneste 24 timer) - som en særlig favorit, uden dog at have haft held til at se Åke, Åstolpojkarne. Nord for Åstol findes Akvarel museet Skärhamn som dog kan være en skuffelse at besøge. Syd for er altid et besøg værd (Vinga bør høre Danmark til, har nogen skrevet. Hjemmesiden er midlertidig flyttet til Brannø). Se Bengt Svenssons Slösegling i Bohuslän, En god net referense til området generelt findes hos SXK vestkyst kredsen.

En alternativ vej til Vestkysten er via kanalsejladsen som senere vil blive udbygget.


 

 

NordhordlandTidevand. I danmark kendes farvandvæsenets strøm og tidevandsoversigter. Går turen til Norge kan man købe bøger med NO tidevannstabell (yacht-pilots) eller slå op i Norsk meterologi . Sluttelig kan man hente et program og selv beregne tidevand i hele verden med programmet WxTide (gratis).
Omfangsrig maritim ordliste, svenske kanaler, alverdens skærgårde, båtvejr sverige kan absolut anbefales, afmærkninger af fiske redskab


solopubOgså i US findes der Fortissimo, mere præcist i San Francisco Bay area på vestkysten og thebayguide har link til sejlklubberne og CBYRA til kapsejllads i Cheesapeake Bay på østkysten. På vestkysten har St. Francis Yachtclub med mange henvisninger til sejlads i området ved Golden Gate og Alcatrez. Endvidere er der her fine eksempler på strømkort. Blot en af de mange Bay Area hjemmesider. (og så er der selvfølgelig også Jim s ERASMUS folkebåd med flere link , også hertil).


Andre lande med Fortissimo vil lidt efter lidt blive dækket også med orienteringer om sejladsområder og natur der karakteriserer stedet. Foreløbigt åbnes med en fotoserie fra Island med Jónas Gunnlaugsson hjemmeside der rummer en ustyrlig mængde flotte billeder fra nordatlanten og som det er værd at bruge tid på.


SFYC Og fortsætter man mod vest kommer mange sejleres drømmeområde, Stillehavet, hvor der også sejler Fortissimo rundt. Udover selv at søge efter øerne i den generelle indgang via dråben, kan du også tage direkte afsted i denne samling (bemærk at selvom nogle navne gentages, er det ikke det samme sted der besøges. Go' tur:
Marquesas øerne, Maui , Cook Øerne , Bora Bora , (se også den mere officielle Bora Bora) , Cook kan besøges igen på en anden måde , Tonga , Fiji , The Kingdom of Tonga , Fiji Bula, Kindgom of Tonga igen , Fiji Islands Bula endnu en gang , Anthony Bosustow (New Zeeland) , Australia and Oceania Travel , The Philippines , CyberHeads Cafe , Pacific Islands KAVA BOWL og travlang's Translating Dictionaries.
Dermed skulle den arbejdsdag vist være brugt, også selvom Hawaii end ikke er nævnt.


« forrige top næste »
Page
Menu
News
Hjem Print Version Mailform Sitemap
139,023 visitors
238,144 page views
1.71 page views / visitor
English


Page
Menu
News
Nyeste opslag

Juli 2014

Site renovering pågår langsomt eftersom båden forlængst er solgt og nu sejler i Holland under tysk flag. Og er i 2020 flyttet ti Travemunde.

Følg Båten Anna, Fortissimo på vej jorden rundt.Seneste status er at båden nu er hjemme og sat til salg.

Se link på facebook og Anna egen hjemmeside

Båden Bull, også på langfærd,  er rapporteret sunken se SXK http://www.pakryss.se/langseglare-sjonk/

Andet opslag

Enter email-adress and Changedetection will notify it on page updates

privacy policy
 

Besked til andre om siden

Bookmark and Share


Other languages:
 


. bab.la language portal to be used for translations.
. Use Google translate for other language until multilanguage pages is ready, choose language.


website statistics

Genopstået

På grund af systemopdateringer kan den gamle site ikke bruges mere.

Fortissimo.dk er derfor genindstalleret og under renovering

nov-dec 2018


. .

. .


 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login